Is er veel concurrentie bij thuiswerk

Is er veel concurrentie bij thuiswerk en heeft dit gevolgen voor mijn uurtarief?

thuiswerkers herken je niet
thuiswerkers herken je meestal niet

Is de concurrentie bij thuiswerk groot?  Of je nu woont in Hasselt, Oostende, Brugge of Antwerpen, voor een bedrijf maak het niet uit wie het werk uitvoert. Zijn keuze uit medewerkers wordt  enorm veel groter door thuiswerkers in te schakelen.  Is het dan als thuiswerker moeilijker om een job te krijgen omdat het aanbod van kandidaat thuiswerkers groter is?

De meeste thuiswerkers nemen de gemakkelijkheidsoplossing en reageren door hun prijs drastisch te laten zakken. Maar is dat wel de beste oplossing?

 

Er is altijd iemand die goedkoper is dan jij

Je prijs zo maar laten zakken is zinloos. Er is altijd wel iemand die zijn prijs niet kan berekenen of gewoon goedkoper is dan jij.  Het is daarom beter om uit te leggen wat de klant krijgt en niet krijgt. Vraag wat je opdrachtgever belangrijk vindt en kijk tegen welke prijs jij deze dienst kan leveren.

 

Jouw klant zoekt niet naar de goedkoopste oplossing

Je klant is niet op zoek naar de goedkoopste. Als we allemaal de goedkoopste oplossing zouden zoeken, dan winkelen we allemaal bij Aldi of rijden we allemaal met een Lada rond. Heb je al eens gezien hoeveel BMW’s, Mercedessen en Jaguars er rond rijden?

Jouw klant vindt het wellicht belangrijker dat jij voor hem alles laat vallen en direct voor hem werkt als hij belt. Of hij vindt het belangrijk dat je net op woensdagnamiddag kunt werken of ’s avonds laat. Of hij vindt het belangrijk dat je net dat ene programma van binnen en buiten kent.

 

Goedkope koop is duurste koop

De goedkoopste is misschien wel de duurste. Want zeg nu zelf: wil jij als bedrijf in zee gaan met iemand die niet kan tellen ? Het straalt geen professionalisme uit voor diensten als thuiswerk.

 

Concurrentie is er altijd 

Concurrentie is niet nieuw. Vroeger belde men de bedrijven uit de Gouden Gids en vroeg men 5 prijsoffertes op. Ook toen vergeleek men de prijzen. Vandaag is het dankzij internet allemaal wat makkelijker geworden. Bereid je in je gesprek met een bedrijf goed voor over hoe je jezelf zal aanprijzen, wat je zal zeggen, wat je niet zal zeggen en welke prijsvork je zal hanteren.

 

Ik kies voor die thuiswerker die bij mij past

Ik werk vandaag met meerdere thuiswerkers samen. Mijn programmeur woont ook in Antwerpen, maar mijn beller komt uit Limburg, mijn boekhouder uit Heist op den Berg, mijn grafisch vormgever uit Lede en mijn SEO man uit Gent.

En niemand van hen was de goedkoopste. Ik vond hen gewoon sympathiek en vond dat hun persoonlijkheid en manier van werken perfect bij mij pasten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Previous Thuiswerker heeft 2 tot 10 klanten
Next Teksten schrijven als copywriter thuiswerk